KookJij

Snelle pikant zoet-zure kip

Een heerlijk snelle pikant zoet-zure kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle pikant zoet-zure kip te bereiden

Pocheer de kipfilets 25 minuten in de kippenbouillon, haal ze eruit en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon!
Trek er dan met behulp van 2 vorken dunne reepjes van en laat nog even apart.

Verwarm de boter en olie en fruit hierin de ui, knoflook en het pepertje een minuutje op rustig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die eventjes mee om te ontzuren en blus het geheel - in delen - met de bouillon, goed doorroeren. Voeg de inhoud (uitgelekt) van de pot atjar toe en roer er die doorheen, maak de saus op smaak met het vocht uit de pot atjar. Voeg als laatste de suiker toe en laat die in de saus oplossen, nog altijd goed door blijven roeren om aankoeken tegen te gaan, dat gaat snel bij suikerproducten...
Proef of je het zoetzuur genoeg naar eigen smaak vind, anders eventueel nog wat eetlepels ketjap manis erdoor roeren en meng er de fijngetrokken draadjes kip door. Warm het geheel nog eventjes heel goed door.
Vind je hem/haar ook genoeg op smaak op deze manier, wens ik je smakelijk eten -selamet makan - en geniet ervan! Anders gewoon nog even meer naar eigen smaak brengen natuurlijk ;)

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Lekker met rijst, gestoofde witte kool met erwtjes vermengd en erbij nog wat atjar en uiteraard kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Anna, ik weet vrijwel zeker dat het je goed gaat smaken in combinatie met je zelfgemaakte atjar :) Eet smakelijk bij voorbaat en vriendelijke groetjes, Erwin.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekker! Pas nog zelf atjar gemaakt, dus dat zal dubbel lekker worden! :-)