KookJij

Sneeuwwitte chocoladetruffels

Een heerlijk sneeuwwitte chocoladetruffels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Margriet - A. Hoogenboom
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sneeuwwitte chocoladetruffels te bereiden

Voor 16 truffels:
Vulling:
Mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van.
Verdeel in 16 porties.
Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje.
Leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
Ganache:
Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water.
Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor.
Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen.
Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat.
Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is.
Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst