KookJij

Sneeuwster van Maitre Paul!

Een heerlijk sneeuwster van maitre paul! recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptensite
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sneeuwster van Maitre Paul! te bereiden

Een springvorm (22 cm) dik met boter bestrijken en met gezeefde bloem bestuiven.
Van de boter, de bloem, de maizena, het zout, de eieren, de suiker een deeg maken.
Het deeg meteen overdoen in een springvorm.
De vorm op een rooster midden in een vrij hete oven (190 graden) plaatsen.
De taart laten rijzen en gaar en bruin laten worden.
( De taart is gaar wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).
Na het bakken van de cake, de taart halveren.
Insmeren met de stijfgeklopte slagroom.
In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen vanuit het midden naar de rand van de taart toe.
Daar komt een laag slagroom op daar doet u de advocaat bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

SonOfaB...aker

SonOfaB...aker zegt:
Voor een licht biscuit van 20 cm:
- 3 eieren (M)
- 120 gram suiker
- 60 gram bloem
- 20 gram maizena
- mespuntje zout

Optioneel: vanillemerg / citroenzeste

Als je de warme methode met hele eieren gebruikt, klop ze dan au-bain-marie voor 10 minuten en klop het vervolgens op de laagste stand koud.
SonOfaB...aker

SonOfaB...aker zegt:
Het recept van Ann is trouwens geen Moskovisch biscuit, maar Biscuit de Savoie. Ook deze kun je met de gesplitste methode gebruiken. Het eindresultaat is luchtiger dan de warme (huisvrouwen) methode. Ook hierbij kun je 1/4 tot 1/3 van de bloem vervangen door maizena zodat het beter rijst en luchtiger wordt.
Verder vindt ik 5 eieren nogal veel, gekeken naar de andere ingredienten. Ik weet niet hoe groot de eieren zijn, maar bij medium eieren zal het erg naar ei smaken en te elastisch van strucuur zijn. Zeker zonder maizena. Bovendien gebruiken we in biscuit geen zelfrijzend bakmeel.
Daarnaast is een sneeuwster ong 18 tot 20 cm en bestaat de top uit slechts een derde, niet de helft.
Maar als je echt de absurde luchtigheid van het huidige biscuit wilt dan kun je beter een mix kopen van Dr. Oetker ofzo, er is geen bakker die met de normale ingredienten zo'n luchtig biscuit kan bakken, dat vergt een heleboel chemische toevoegingen.
A@ddie

[email protected] zegt:
Hallo Ann,
Jij geeft het advies om moskovisch gebak te maken maar, dan krijg je geen sneeuwster. Dat is een veel luchtiger gebak dan moskovisch en heel erg lekker. Onder de slagroom meng je een beetje advokaat de rest doe je als garnering boven in de punt.
Voor degene waar het recept niet heeft gewerkt, kijk een goed na of je de juiste hoeveelheden hebt gebruikt van alles, het is een heel erg simpel recept wat altijd lukt. Succes.
Kookgroetjes, @Addie.
Ann

Ann zegt:
Recept werkt niet!
Beter maken met moskovisch gebak; 5 eieren, 125 gr suiker, 50 gram bloem, 75 gr zelfrijzend bakmeel. Eieren en suiker 10 minuten mixen op hoogste stand, evt vanille of citroenrasp toevoegen, meel erdoor roeren en 35 minuten bakken op 175 graden. Springvorm van 24 gebruiken dan.
Marco

Marco zegt:
Helaas, voor mij werkt dit recept dus niet. De aanwijzingen precies opgevolgd. Ik vond het deeg al erg dun (ik weet dat het dun hoort te zijn, maar dit was echt dun), tijdens het bakken viel het al op dat deeg totaal niet rijst. Oven is niet open geweest.
Nu dus een kleffe dunne gebakken plak, helaas geen sneeuwster vanavond....
jannie

jannie zegt:
Eindelijk recept gevonden dat lukt! En de juiste cake is.
addie

addie zegt:
Lilian,
Zelf heb ik de taart al een paar keer gemaakt met heel veel succes, iedereen vond hem lekker.
Bak de taart op 180 graden en laat hem zo nodig wat langer in de oven staan. Als de taart binnenin niet gaar is, zakt hij in.
Succes.
Kookgroet, Addie.
derbyke

derbyke zegt:
Lilian, probeer eens de temperatuur van de oven hoger te zetten en oven niet open doen tijdens het bakken.Veel succes :);):p
lilian

lilian zegt:
Ik heb de taart nu twee keer geprobeerd te maken maar zakte beide keren helemaal in en was niet goed gerezen? Wat doe ik fout??
Anna

Anna zegt:
Zelf zou ik een baktijd aanhouden van zo'n 40 minuten. Wel even in de gaten houden, zoals Marijke beschrijft. De advocaat en slagroom dienen als garnering. Daar kun je dus alle kanten mee op.
Groet,
Anna
Kookjij.
lilian

lilian zegt:
Misschien kun je ook vertellen hoe lang het in de oven moet, en moett de advocaat door de slagroom geklopt worden?
gr lilian
ADDIE

ADDIE zegt:
Hallo Margriet en Hannie,
Zag zojuist jullie vraagje staan. Heb vandaag de taart gebakken en heb een vorm van 22 cm. gebruikt. De ingrediënten kloppen wel.
Kookgroetjes, Addie.
margriet1967

margriet1967 zegt:
Mist er een ingredient in het recept? Want het deeg kwam maar 1 cm hoog uit de oven:(
hannie

hannie zegt:
Hoi welke maat springvorm moet je gebruiken.
ma

ma zegt:
Sneeuwster, zelf te maken:p