KookJij

Shirni baadoom

Een heerlijk shirni baadoom recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 13 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shirni baadoom te bereiden

Bij deze taart is het lege slagroombekertje de maatbeker voor de andere ingrediënten. Roer de room, suiker, bloem, eieren en bakpoeder tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een braadslee en bak het voor in 15-20 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant licht goudgeel is en niet meer plakt. Verwarm al roerend de boter, melk en suiker. Verdeel deze massa over de voorgebakken bodem, bestrooi met amandelschaafsel en bak de amandeltaart in 20-25 minuten goudgeel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laila

Laila zegt:
Dit recept heb ik opgeslagen..:p
alkien

alkien zegt:
Dit ga ik zeker eerdaags uitproberen. Lijkt me enorm lekker. Gr. Alkien.
wouros

wouros zegt:
Beste Fariba, wat een heerlijke recepten. Ik sla ze op bij al mijn recepten uit het Midden-Oosten.