KookJij

Schuimomelet

Een heerlijk schuimomelet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimomelet te bereiden

Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de eiwitten stijf in de beslagkom met 2 theel. suiker
Roer de dooiers los met de overige suiker
Verwarm de koekenpan voor
Vet bodem, wand en bijpassend deksel goed in met de boter
Meng de dooiers luchtig door de eiwitten
Schep het eimengsel in de pan en verdeel dit over de bodem
Sluit de pan en bak eerst 2 minuten op een hoge stand
Open de pan niet en bak dan 5 minuten op een lage stand
Verwarm de vruchten in magnetron of pan en vul hiermee de omelet
Bestuif met de poedersuiker en garneer met de bigarreaux
Eitip




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suzanne

suzanne zegt:
Ok, de bereidingstijd klopt niet.. Door dat deksel zag ik niks en was mijn omeletje helemaal verbrand.. Maar ja.. Volgende keer beter:)