KookJij

Schelvis met sinaasappelsaus, wortelkoek

Een heerlijk schelvis met sinaasappelsaus, wortelkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schelvis met sinaasappelsaus, wortelkoek te bereiden

Sinaasappel uitpersen. Er is minimaal 100 ml. sap nodig, dus eventueel een tweede sinaasappel gebruiken. Tomaat ontvellen. Winterwortel raspen. Bosuitje fijn snijden.
De eieren in een kom doen en los roeren. Peper toevoegen en de winterwortel en bosui erdoor doen. De maïzena per lepel over de wortel strooien en snel door de massa roeren.
Een pan op de laagste gasstand warm laten worden en 1 el olie er in doen. De wortel in de pan scheppen en drie of vier wortelkoeken vormen.
De sinaasappel aan de kook brengen en de honing toevoegen. Paar minuten laten pruttelen en inkoken. Dan de tomaten er in leggen. Af en toe overgieten met de sinaasappelsaus.
De schelvis naturel aanbakken in olie. Een maal draaien (de vis valt makkelijk uit elkaar).
De tomaat, wortelkoek en vis op het bord leggen en de sinaasappel over de schelvis uitgieten.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Het recept is resultaat van een veel tv kijken tijdens griepherstel. Aan receptuur heb ik m'n eigen versimpelde draai gegeven. 't Resultaat lijkt niet eens meer op de recepten die ik heb gezien, maar lekker was het wel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst