Recept
« Terug naar recepten
					
						Schaaldierensoep met room en kervel
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Schaaldierensoep met room en kervel
Een heerlijk schaaldierensoep met room en kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Les copains culinaires.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Schaaldierensoep met room en kervel te bereiden
 1.    Maak de schalen schoon en zet ze aan in de boter.
2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
6. Passeer door een zeef.
7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.
 
 
Presentatie:
 
1. Serveer de soep in een amusekopje.
2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.
 
 
									2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
6. Passeer door een zeef.
7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.
Presentatie:
1. Serveer de soep in een amusekopje.
2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.
                    