KookJij

Scandinavische palingtartaar

Een heerlijk scandinavische palingtartaar recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: tijd voor vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scandinavische palingtartaar te bereiden

Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraîche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes 1/2 deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Je zou er een peer in kunnen gebruiken. Of anders misschien wat gewelde abrikozen, lijkt mij ook erg lekker.
Groetjes,
Anna.
Peggy

Peggy zegt:
Wat zou er ipv appel in het gerecht kunnen (ivm allergie)? Lijkt me namelijk verder een erg lekker recept!
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Graag gedaan Anton, en een hele fijne jaarwisseling toegewenst.
Marijke
Anton

Anton zegt:
Heerlijk voorafje, precies genoeg in hoeveelheden voor 4 pers. opmerking; snij de augurken niet te grof anders gaat de hap die je neemt overheersen en laat de salade een half uurtje koel staan voor serveren, dit zorgt ervoor dat geen enkele smaak overheerst. Echt lekker, bedankt.:)