KookJij

Recept voor Sausje cambozola met fijne groenten

Cambozola is een Duitse kaas die werd ontwikkeld in de jaren 70 van de 20e eeuw. Zoals de naam aangeeft is deze kaas een combinatie van Franse camembert en Italiaanse gorgonzola. De kaas wordt bereid uit gepasteuriseerde koemelk en is van het type blauw-witte schimmelkaas. De buitenkant van de kaas is overtrokken met een laagje witte schimmel. De binnenkant is zacht, romig wit met lichtblauwe schimmel. De smaak is romig en mild, aromatisch zuivel, met ondertonen van citroen en paddenstoel.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de groenten zeer fijn en stoof deze aan in een beetje boter. Voeg de room toe  de kaas in blokjes gesneden en warm goed op, niet laten koken. Bijkruiden met peper en zout. Indien nodig de saus binden, boter en bloem goed onder elkaar mengen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst