KookJij

Saté (maar dan effe anders)

Wat is er dan anders aan? Welnu,het gebruik van Marmite, Chinese 5 spices-mixture en jeneverbessen is toch niet alledaags
Recept van:
Bereidingstijd: 165 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté (maar dan effe anders) te bereiden

  1. Meng de ingredienten voor de marinade in een grote kom goed door elkaar en doe de brokken vlees daarin. Werk dat goed om en zet minstens voor 2 uur en lekkerder de gehele nacht weg in de koeling. Voordat het vlees verder wotdt gebruikt eerst 1 uur op kamertemperatuur laten komen.
  2. Rijg het vlees op de stokjes (3 - 4 stukjes vlees op 1 stokje) en kwast het nog even na met rijstolie of een andere planten-olie
  3. Leg de stokjes saté op het ingeoliede bakblik en schuif het geheel in de oven.
  4. Het zal zo'n 17 - 20 minuten duren voordat het vlees gaar is ..
  5. Op ongeveer 8 minuten de stokjes even snel draaien en verder laten garen in de oven. Afhankelijk van de soort oven, het soort vlees en de grootte van de vleesbrokken kan de gaartijd nogal varieren, let dus goed op dat het vlees niet verbrandt waar je bij staat.
  6. Voor de pindasaus : Zie aldaar

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NB:De tijd van 165 minuten is de minimale tijd (2 uur marineren). Bij een marineer-tijd van 8 uur moet je rekenen met een totaal tijd van 5 en half uur.
***********
Wat drink je er bij?
Warme thee of een koud biertje past altijd wel.
Bedenk dat scherpe en sterk gekruide gerechten vragen om een wijn die niet te droog is.
Denk bv aan een gewurztraminer een jonge Australische shiraz of één van de vele rosé wijnen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst