Recept
« Terug naar recepten
Saté Babi
PT105M
Saté Babi
Een heerlijk saté babi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté Babi te bereiden
1).Doe de ingrediënten van de boemboe bij elkaar in de keukenmachine behalve de ketjap en draai daarvan een homogene pasteuze massa.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de kruidenpasta uit de keukenmachine.
3).Na een minuutje voorzichtig - op laag vuur - de ketjap er door roeren en dan het vlees er bij doen.
4).Fruit maar een paar minuutjes aan en laat dan 1 uur staan. Zo nu en dan omroeren.
5).Dan de dobbelsteentjes op de stokjes rijgen en roosteren op een houtskoolvuurtje.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de kruidenpasta uit de keukenmachine.
3).Na een minuutje voorzichtig - op laag vuur - de ketjap er door roeren en dan het vlees er bij doen.
4).Fruit maar een paar minuutjes aan en laat dan 1 uur staan. Zo nu en dan omroeren.
5).Dan de dobbelsteentjes op de stokjes rijgen en roosteren op een houtskoolvuurtje.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er saté saus bij. (Zie daar).
liz1 zegt: