KookJij

Recept voor Samosa's hapje uit Zuid Afrika

Een heerlijk samosa's hapje uit zuid afrika recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Snijd het vlees heel fijn. Kook de groenten halfgaar en snijd ze klein. Pel de knoflook en pers ze uit. Verwijder de zaadjes van de chilipepers en hak ze fijn. Maak de lente uitjes schoon en hak ze fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het vlees en de groenten toe en roer alles goed door elkaar. Doe de knoflook, kurkuma, chilipepers, gemberwortel en wat zout erbij en laat het geheel zachtjes doorbakken tot het goed gemengd en droog is. Voeg de garam masala, de lente uitjes, de koriander en wat limoensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van de warmtebron. Snijd het deeg in lange repen (25 x 9 cm). Doe een theelepel van de vleesvulling in het midden van elke reep deeg en vouw het deeg zodanig dat er een driehoekig pakje ontstaat. Schik de samosa's op een licht ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven (keer ze tijdens het bakken eenmaal om).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Toos Spilker

Toos Spilker zegt:
Kunt u mij zeggen welke gemengde groente hiervoor in aanmerking komen?
op koffie

op koffie zegt:
Okay mensen, Samosa kom van origine uit Bangladesh (India), meegenomen door de indiers jaren geleden naar Afrika!
Jurriaan

Jurriaan zegt:
Ja, maar de immigranten uit India brachten hun eigen eetgewoonten mee die ze probeerden in hun nieuwe thuisland in stand houden.
Jim

Jim zegt:
In Zuid-Afrika heet het inderdaad Samosa's maar het komt oorspronkelijk niet uit ZA maar uit India...
isa

isa zegt:
het komt uit afrika hoor sharin niet uit india ;)
sharin

sharin zegt:
volgens mij komt samosa
uit india,ik weet het eigenlijk wel zeker.maar dat geeft niet,ze zijn wel erg lekker.
Smeetoe

Smeetoe zegt:
Mmmm, klikt heel lekker in de oren.
Maar effe een vraagje, volgens mij is Samosa een Indiaas gerecht toch?Ik wist nooit dat het een Zuid Afrikaans gerecht was. Heb ik iets bijgeleerd....Gr. Smeetoe:p:)
kiki

kiki zegt:
Heerlijk(L)

Coriander is ketoembar Trouwens:D

KusjeeKki
Just my.

Just my. zegt:
Mmmmm. Heerlijk receptje hoor!
Groetjes Just my.;)
marty felix

marty felix zegt:
Hoi Marijke, even een paar vraagjes over de Samosa´s. Wat voor gemengde groenten gebruik jij en hoeveel hapjes haal je uit dit recept. En is kurkuma het zelfde als kunjit?Ik wil wat maken voor het landen project op school bij mijn dochter en aangezien haar klas zuid-afrika heeft lijkt dit mij een leuk en niet te moeilijk recept. Alvast bedankt voor je reactie. Groet, Marty
LykEee.

LykEee. zegt:
Wij moeten voor school een receptje maken, een afrikaanse, maar dit lijkt me wel leuk!
Kuss.:p
\\//\\//e$ley

\\//\\//e$ley zegt:
dit recept is echt herlijk gewoon onweer staan baar ik w8 o op nieuwe recepten
:);):p:D
wim

wim zegt:
;) Een supper lekker receptje,snel en heerlijk van smaak.
Ik wacht op een ander snackje(s) van je,liefst
een beetje in dezelfde sfeer.
Heb je toevallig ook nog een recept voor echte goede loempia`s??
Het liefst vega`s m`n vrouwtje houd niet zo van vlees? (ik wel)b.v dank.
P.S misschien is er iemand anders die een supper recept voor chinese loempià heeft.
e-mail:[email protected]
gr: een kook ik gek