KookJij

Sambal eieren

Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal eieren te bereiden

  1. Kook de eieren hard (8 minuten)
  2. Pel de ui en snipper deze
  3. Pel de knoflook en snij deze fijn
  4. Bak de ui en knoflook kort en voeg de sambal en basterdsuiker toe en roer het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg de bouillon en de ketjap toe en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Meng de maizena met een beetje water (zodat er een papje ontstaat) en voeg deze toe aan de saus.
  7. Blijf nu roeren tot de saus dikker wordt.
  8. Voeg de sap van de halve citroen toe.
  9. Pel de eieren en halveer deze, leg ze vervolgens op een groot bord of in een pak en giet de saus er over.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Je kan de saus pittiger of minder pittiger maken door meer of minder sambal te gebruiken.
Uiteraard kan je ook een andere soort sambal gebruiken, hiermee kan je ook spelen met de smaak.
Om het allemaal nog een beetje (meer) aan te kleden kan je ook een Spaanse peper in ringen snijden en deze als ganering gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst