KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Salade met Sperciebonen à la Niçoise

A la Niçoise = op de manier zoals ze dat in Nice gewoon zijn om te doen. Het zijn gerechten waarin in elk geval geval verwerkt worden : tomaten, zwarte olijven en olijf olie, veel knoflook, ansjovis, kappertjes en vaak ook aardappeltjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kennissen die al zeer lang in Zuid Frankrijk wonen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de spercieboontjes in kokend water gedurende 4 minuten, giet ze af en koel ze na in de bak met ijs water een paar minuten. Haal ze daar weer uit en zet ze apart.
  2. Kook de aardappeltjes gaar in 13 minuten, giet ze af en koel ze extra in de bak met ijs water gedurende een paar minuten. Haal ze daar uit en zet ze apart.
  3. Kook de eieren in 8 minuten hard en koel ze na in het ijs water. Pel ze en snijd ze in de lengte in vieren.
  4. Zet de gesneden radijsjes klaar.
  5. Zet de gehalveerde en ontpitte zwarte olijven klaar.
  6. Maak een dressing van de aangegeven ingredienten.
  7. Roer 1/3 van de dressing door de sperziebonen.
  8. Roer 1/3 van de dressing door de aardappeltjes.
  9. Verdeel over de borden de sperziebonen, de aardappeltjes, de radijsjes, de zwarte olijven.
  10. Bak de kappertjes "krokant" in 2 eetlepels olijf olie en strooi dat over de borden.
  11. Garneer met een 1/8 eitje en 1 krulletjes ansjovis.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt dit als lunch gebruiken.
Je kunt het als koude snack gebruiken
Je kunt het als groente gebruiken bij je diner.
**********************
Je kunt hierbij het beste een droge rose wijn drinken of een witte droge Zuid - Franse wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

zegt:
Patricia,
Tonijn zit wel bij de salade Niçoise,kennelijk dus niet bij bovenstaand recept.
Jan A.
patricia koning

zegt:
geen tonijn?