KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie

Een heerlijk salade met lopend eitje, sperziebonen, rode biet, peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1.  Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Snij ze doormidden en stoom ze gaar. Snij de ijsbergsla doormidden en daarna in dikke repen. Snij de bieten in 6.
  2. Maak een vinaigrette van de honing, de zonnebloemolie, de balsamicoazijn en de gehakte peterselie en kruid met peper en zout.
  3. Dompel de eieren onder in kokend water. Reken 5 min gaartijd nadat het water terug begint te koken. Hou de eieren onder ijskoud water en pel ze. Schik de ijsbergsla, de sperziebonen en de rode biet op borden. Breng op smaak met de vinaigrette. Snij de eieren doormidden en leg ze op de borden. Serveer met brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst