KookJij

Russische blini's met Hollandse garnalen en gerookte zalm

Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje. Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een heleboel tegelijk in een grote koekenpan.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Russische blini's met Hollandse garnalen en gerookte zalm te bereiden

  1. Maak de poffertjes volgens de bereidingswijze en zet ze opzij.
  2. Doe op elke blini een lepeltje van het creme fraiche mengsel en schep er een lepeltje Hollandse garnalen op of leg en een plakje zalm op.
  3. Je kunt eventueel nog garneren met dille, basilicum of een ander groen takje.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij de borrel maar ook leuk met een paar tegelijk als voorgerecht of als amuse.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst