KookJij

Rundvlees met oestersaus, Hao You Niu Rou (Chinees)

Heerlijk rundvleesgerecht, in plaats van ketjap wordt er oestersaus gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: gekregen van een vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees met oestersaus, Hao You Niu Rou (Chinees) te bereiden

  1. Het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes van circa 1/2 cm dik en 3-4 cm lang snijden.
  2. Vermengen met een derde van de aangemaakte maizena.
  3. De lente-uitjes schoonmaken en in stukjes van 2-3 cm snijden. Dikkere stukjes in de lengte halveren.
  4. De gember schillen, knoflook pellen en vervolgens beide fijn hakken.
  5. In een pan of wok 2 eetlepels olie verhitten.
  6. Vlees al omscheppend op een hoog vuur aanbraden tot het kleurt. Daarna uit de pan nemen.
  7. Nog eens 2 eetlepels olie in de pan of wok schenken.
  8. Lente-uitjes, knoflook en gember op een hoog vuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt.
  9. Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut roerbakken.
  10. Vlees, soja- en oestersaus door de inhoud van de pan mengen en samen verwarmen.
  11. De rest van het maizena papje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen.
  12. Het geheel attractief op een dienschaal schikken en er wat sesamolie overheen druppelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Even een kleine opmerking, ik denk dat het een typefout is, maar is 30 personen niet een beetje weinig vlees?
januzzie

januzzie zegt:
Ja, dit is een hele fijne! Laatst al eens gemaakt maar recept kwijtgeraakt. Donderdag weer! Thx voor dit recept :)
Aad Bijzet

Aad Bijzet zegt:
Ik vind het leuk om naar lekkere originele recepten te zoeken, niet naar recepten gecopiëerd uit Time Live Koken in de wereld.
Zelfs de foto is overgenomen, jammer!
Wel een héél lekker recept!