KookJij

Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten

Een heerlijk rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: geïnspireerd door de Chinese keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten te bereiden

De boontjes afhalen, wassen en in tweeën breken. In kokend water met wat zout even koken, maar niet helemaal gaar. Uit laten lekken en opzij zetten.
De margarine of olie in de wok verhitten en hierin het gehakt rul en bruin bakken. Met een vork of pureestamper goed uit elkaar halen.
Haal het gehakt met een schuimspaan uit de wok en even apart zetten.
Indien nodig nog wat olie in de wok en hierin ui+knoflook+paprika+tomaat fruiten. Niet te zacht laten worden.Het gehakt kan er dan weer bij.
Voeg daarna de Sajoer+ketchup+ketjap+laurier+zout en peper toe. Proeven en indien nodig nog wat van de ingrediënten erbij. Wat pittiger? Sweet chilisaus erbij.
Dan wat kokend water erbij, niet teveel, je kunt er nog altijd extra toevoegen.
De boontjes in de wok bij het gehakt doen en wokken.
De boontjes moeten knapperig blijven.
Vlak vóór het serveren nog de bosuitjes+cashewnoten en als je wilt de olijven erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Het lijkt mij erg lekker, ik ga het snel eens maken. Gelijk maar toegevoegd aan mijn favorieten! :)
flavia

flavia zegt:
Fijn Marretje. En je kunt natuurlijk variëren met de boontjes en met de cashewnoten.:);)
marretje

marretje zegt:
Makkelijk en lekker recept, voor herhaling vatbaar om eens wat vaker sperciebonen te eten.
whhendriks

whhendriks zegt:
Ja, leuk dat je het ervoor mij op wilt zetten, het mag lekker pikant zijn. Alvast hartelijk bedankt.
fabita

fabita zegt:
Hallo whhendriks,
Ik zal kijken of ik een goed recept kan vinden voor je. Moet het erg pikant zijn?
fabita

fabita zegt:
Fijn Nelleke.Het zal zeker lekker zijn met koriander, maar daar kan ik jammer genoeg niet goed tegen. Ik word er goed misselijk van. Met kokosmelk zal het ook prima smaken, ik gebruik het ook vaak in mijn recepten. Het fijne van dit recept is dat je er van alles in kunt doen, gisteren heb ik restjes champignons en broccoli gebruikt .Gr.
nelleke

nelleke zegt:
Nee, mijn dochter zal het niet met rode peper doen voor haar gezin maar.... ik heb het net verorberd en het was heel erg lekker. Heb er nog wat verse koriander boven geknipt en dan met wat mie. Er bij wat komkommer. Heerlijk pittig. Volgende keer doe ik er wat kokosmelk bij. Al met al een heerlijk en makkelijk recept.
whhendriks

whhendriks zegt:
Zou je dat chili con carne recept er ook op willen zetten? Ik zoek een goeie chili con carne. Bij voorbaat hartelijk dank.
fabita

fabita zegt:
Als ze het recept niet te pikant maakt, Nelleke.De sajoer heeft ook sambal erin of iets pikants. Mijn kleindochter eet wel heel pikant al vanaf dat ze 3 a 4 jaar was. Voor haar verjaardag wou ze het liefst chili con carne, maar dan pittig. Ik heb ook enkele recepten speciaal voor mijn kleinkinderen "verzonnen"of gevarieerd. Zal ze wel eens opsturen.
Iedereen bedankt voor alle reacties.:)
nelleke

nelleke zegt:
Heb het recept ook aan mijn dochter doorgegeven en die gaat het morgen maken. Ben benieuwd hoe haar kleine meisjes het vinden. Leuk weer eens nieuw iets voor ze te maken.
whhendriks

whhendriks zegt:
lijkt mij heerlijk maak het dan wel op de milde manier.
Bedankt voor het recept
fabita

fabita zegt:
Het zal zeker smaken met de lombok. Ik heb het gisteren nog gemaakt en daar heb ik Spaanse pepers uit eigen tuin ingedaan. Lekker! In mijn recepten geef ik meestal sweet chilisaus op, omdat niet iedereen van echt pittig houdt. Ik ben dat gewend. Op Curaçao leggen ze zelfs vaak bij het eten een hele verse peper in de soep en eten dat in stukjes gelijk met de soep op. Zo bont kan ik het niet eten, hoor. Gr.Fabita ;)
nelleke

nelleke zegt:
Dit ga ik vanavond eens maken. Dan doe ik er voor de pittigheid een rode lombok door, in dunne reepjes gesneden. Bedankt voor je recept!:)
fabita

fabita zegt:
Ja, cashewnoten. Ik zou met een klein handjevol beginnen, maar je kunt altijd nog meer bijdoen als je wilt. Ik kook erg op gevoel en vind het soms moeilijk om exacte hoeveelheden aan te geven. Groetjes,Flavia
wouros

wouros zegt:
Dag Flavia, bedoel je met cashews cashewnoten? Zo ja, hoeveel, staan niet bij je ingrediënten.
Redactie KookJij