KookJij

Runderborststuk Stoof uit Hongarije

Een heerlijk runderborststuk stoof uit hongarije recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderborststuk Stoof uit Hongarije te bereiden

*Spoel vlees af en dep goed droog
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Piqueer vlees met de knoflook
*Zet een grote pan (die GOED gesloten kan worden) op met de rijst olie en laat die echt bloed heet worden.Schroei het vlees aan alle kanten snel dicht.
*Vlees eruit en vervolgens de kippenfond of demi-glace,
wijnazijn,tomaten concentraat en paprikapoeder in de pan en goed mengen.Vlees er weer in en dan de pan afsluiten met folie en deksel en 2 uur in de oven laten laten staan op rooster dat in het midden staat.
*Na 2 uur de aardappelen in de pan er bij en weer 1 uur laten stoven in goed gesloten pan
*Na 1 uur de pruimen en abrikozen in de pan er bij doen en weer laten stoven gedurende 30 minuten.
*Pan uit de oven halen en vlees laten afkoelen,desnoods in de koelkast zetten.
*Ongeveer 1 1/2 uur voor gebruik de oven weer op 180 graden Celsius zetten.Verder het koude vlees dwars op de vleesdraad in dunne plakken snijden en die met de rest (die inmiddels is ontvet) weer in de pan doen en op 180 graden 45 minuten in de oven wegzetten.
* Opdienen op voorverwarmde borden:paar plakken vlees,1 aardappel en wat pruimen en abrikozen met saus en op smaak afgemaakt met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat drinken we hierbij?
--->Een volle rode wijn kan absoluut geen kwaad

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst