KookJij

Romige witloofsoep met kip en appel

Een heerlijk romige witloofsoep met kip en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fruit van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige witloofsoep met kip en appel te bereiden

Stoof de helft van het witloof samen met de ui in boter. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe. Laat goed doorkoken, mix de soep en passeer ze door een zeef.
Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom.
Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D
lilith

lilith zegt:
Aha, dank je Erwin! Het lijkt mij een heerlijke soep. :D
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo lillith, bedankt en roze bessen zijn aalbessen of trosbessen ;) Groetjes, Erwin.
lilith

lilith zegt:
Oeps... Het bericht te snel geplaatst... Ik had nog willen vragen: Wat zijn precies roze bessen?
lilith

lilith zegt:
Dat ziet er smakelijk uit, Erwin, en ik wil dit soepje graag maken. :p