KookJij

Romige spinazie uit de oven

Een heerlijk romige spinazie uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige spinazie uit de oven te bereiden

was de spinazie en laat deze uitlekken.hak de spinazie wat kleiner.Pureer de spinazie met de keukenmachine.Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde teentjes knoflook toe.Snipper de gepelde ui.Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met 10 gr.margarine.Verwarm de oven voor op 180C.verhit 20 gr.boter in een koekepan en bak de gesnipperde ui in 10 min.glazig en zacht.Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.Breng het op smaak met peper en zout.Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.Bak het spinaziegerecht ca.30 min.in de oven.Garneer met gehalveerde tomaatjes.
Lekker hierbij is warm stokbrood of ciabatta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corrie

Corrie zegt:
Ook toevallig,dit recept heb ik gisteren ook ook ingestuurt.Corrie.
jolande

jolande zegt:
heerlijk
anna

anna zegt:
Heb dit bereid, maar het
is zoveel subtieler van
smaak als je het bereidt
met boter, i.p.v. namaak-
boter. Je weet niet wat
je proeft. Overigens een
heerlijk recept.
atie

atie zegt:
kan er ook iets anders ipv slagroom gebruikt worden? We hebben een pond spinazie over en wensen dit niet weg te gooien. Denk aan de hongerigen in de wereld. Maar de slanke lijn is natuurlijk ook belangrijk. vriendelijke groet,
Atie