KookJij

Romige Mosselsoep met Saffraan

Tijdens mijn werkzame leven at ik eens in La Chanterelle, een van de beste seafood restaurants in die tijd van New York City. Ze waren van plan hun zaak grondig te renoveren in de eerste maanden van 2017 om in de loop van Mei 2017 weer met volle moed te beginnen. Maar dat is niet gelukt. Ze hebben het niet gered David en Karen Waltuck. Als aandenken aan hun mooie eethuis hierbij een recept van een mosselsoep, die ik bij hen ooit heb genuttigd.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: David Waltuck, Chef van voormalig seafood restaurant La Chanterelle in New York City
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Mosselsoep met Saffraan te bereiden

  1. Doe de schoongemaakte (en gesloten) mosselen in de pan met de wijn, sjalotten en knoflook. Zet dat op een hoog vuur en breng snel aan de kook. Schud de pan zo nu en om en na zo'n 6 - 8 minuten zijn de mosselen klaar.
  2. Verwijder de mossels die nog gesloten zijn.
  3. Giet af en vang de vloeistof op.
  4. Wanneer de schelpen iets zijn afgekoeld, de mossels er uit halen en warm wegzetten. Schelpen weggooien.
  5. Doe de roomboter in de schoongemaakte pan met dikke bodem en smelt op middelhoog vuur.
  6. Fruit daarin aan de ui en wortel  zo'n 5 minuten om de groentes zacht te laten worden.
  7. Roer er nu de bloem door heen en blijf minstens 5 minuten goed roeren. De bloem moet garen, maar mag niet kleuren.
  8. Roer dan het opgevangen kookvocht van de mosselen door de bloem-mix en daarna de kippenbouiilon. Breng dit aan de kook en laat dit onder zo nu en dan roeren 15 minuten doorgaren en iets inkoken.
  9. Zet het vuur laag en giet onder voortdurend roeren de room er bij. Laat dan doortrekken op laag vuur tot het geheel kookt. Laat nog eens 10 minuten zachtjes ietsje inkoken en breng op smaak met zeezout, cayenne peper en citroensap.
  10. Verdeel de mossels over de voorverwarmde borden en schep hierover de hete soep. Garneer met bieslook.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij witte wijn. Het lekkerst is de zelfde goede wijn te drinken, welke werd gebruikt bij het garen van de mosselen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst