KookJij

Roergebakken Varkensvlees en Sperciebonen met Prik Khing

(Nam) Prik Khing pasta : (Nam) Prik = Thaise equivalent voor sambal : Khing = gemberwortel. Niet te verwarren met Nam Prik P(h)ao hetgeen staat voor een Thaise "sambal" van geroosterde lomboks met trassi,, shiitake en tamarinde (of limoensap).
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roergebakken Varkensvlees en Sperciebonen met Prik Khing te bereiden

  1. Verhit de olie in de wadjan en laat hem goed heet worden.
  2. Doe de uien er in en roer.
  3. Als de uien slap worden kan de knoflook er bij, roeren.
  4. Na een 10 tellen mag de prik khing er bij, roeren.
  5. Na nog eens 10 tellen kan het varkensvlees er bij, roeren.
  6. Wanneer het vlees rondom is gekleurd kunnen de spercie bonen er bij.
  7. Mocht de inhoud wat aan de droge kant lijken, dan eetlepel voor eetlepel de bouillon of water er bij doen.
  8. Blijven roeren tot de sperciebonen al dente gaar zijn.
  9. Voeg dan de purut blaadjes toe en de gesneden lombok, de suiker en de vissaus en blijf roeren (het heet tenslotte niet voor niets een roerbakschotel).
  10. Wanneer de bonen echt gaar zijn, de wadjan van het vuur halen en over de borden verdelen.
  11. Geef er witte rijst bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er jasmijnthee bij of koud bier.
Als wijn zou ik kiezen voor een niet al te droge witte wijn (zelf prefereer ik een Kabinett of Spaetlese Riesling))

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst