KookJij

Rodebessen-vanillelikeur

Een heerlijk rodebessen-vanillelikeur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.groeneprinses.be
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodebessen-vanillelikeur te bereiden

Was de bessen voorzichtig, laat ze goed uitlekken en verwijder de steeltjes. Doe ze in een grote, schone glazen bokaal en plet ze enigszins. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en giet de wodka erover. Roer goed. Sluit de bokaal en zet hem minstens zes weken in de koelkast. Roer een keer per week.

Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst