KookJij

Rode kool

Een heerlijk rode kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kool te bereiden

Rode kool schoonmaken en in fijne slierten snijden .
Appels schillen , klokhuis verwijderen en in kleine partjes snijden .
Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken .
Stoof de rode kool met boter en de suikers voeg de appels en balsamicoazijn toe laat op een zacht vuur sudderen tot deze beetgaar zijn voeg als laatste de spekblokjes toe .Serveer zeer warm .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze simpele bereiding van rode kool kan geserveerd worden met boerenworst of vlees naar keuze evenzeer aardappels naar keuze .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk

Henk zegt:
Ziet er heerlijk uit. Gr Henk.
hns

hns zegt:
Lekker!!grten Hans en co:):):)