KookJij

Rode Kool Salade met Jam

Een heerlijk rode kool salade met jam recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Kool Salade met Jam te bereiden

*Haal de rode kool wat uit elkaar en als hij erg hard is even overgieten met kokend water en meteen weer koud afspoelen en uitslingeren
*Doe de bosbessenjam, azijn, mosterd, olie, ui en knoflook in de keukenmachine en draai daar van een gladde homogene saus. Breng op smaak met zout en peper.
*Meng de rode kool, geschaafde (geraspte appel) en noten goed door elkaar en roer dan de dressing er door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Versieren kan met gehakt groen, gehalveerde partjes mandarijn, enz..
*Deze salade is lekker bij sneetjes al dan niet gerookte kippen- of eendenborst, karbonaadjes (rund, varken, lam) en gebakken aardappeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jaap

Jaap zegt:
Lijkt mij lekker fris.
Ga ik ook maken.
Tineke

Tineke zegt:
hmmmmmmm, héérlijk lijkt me dit.Ga het zeker een keer maken!:D:D:D