KookJij

Rode Kool Salade met Garnaaltjes en Grapefruit

Een heerlijk rode kool salade met garnaaltjes en grapefruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Claus Holm (Volkskrant 20140428)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Kool Salade met Garnaaltjes en Grapefruit te bereiden

1).Fruit de ui aan in de olie en laat zachtjes bruinen.
2).Voeg de heel fijn gesneden rode kool toe (voorgesneden rode kool is te grof gesneden!) en bak dat mee..Flink omscheppen met het lombokje.
3).Breng op smaak met de ketjap en de vissaus en roerbak dat geheel een minuut of 8.
4).Voeg de garnaaltjes toe en bak eventjes mee.
5).Voeg de stukjes grapefruit toe en warm die door.
6).Strooi de dille er overheen en optioneel wat amandelschaafsel.
7).Doe er een lepeltje dikke yoghurt bij ter garnering.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een droge rosé wijn bij te drinken of een jonge rode Shiraz wijn of een jonge pinot noir.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst