Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en leg daarop de garnalen.
OPTIONEEL: Een beetje oude geraspte kaas er over strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Risotto met Prei en grote Garnalen
PT60M
Risotto met Prei en grote Garnalen
Een heerlijk risotto met prei en grote garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met Prei en grote Garnalen te bereiden
1).Verhit in een grote pan met dikke bodem en deksel de olie met de boter.
2).Bak hierin de prei en de uien, tot de uien glazig zijn geworden en de prei zacht is.
3).Doe dan de citroenschil-rasp er bij met de knoflook en roer dat goed door de uien-prei mix.
4).Nu de rijst er bij en goed blijven roeren tot de rijstkorrels er allemaal glazig uitzien en bedekt zijn met vettigheid.
5).Het glas wijn er bij doen en blijven roeren tot de wijn geheel is opgenomen.
6).Al roerend de bouillon bij de rijst gieten, aan de kook brengen, sluiten met deksel en in de oven schuiven. Dat moet er 30 minuten in blijven.
7).De pan nu uit de oven halen, de rijst los maken met 2 vorken en vervolgens het citroensap er door roeren en de gesnipperde peterselie- en korenaderblaadjes.
8).Testen op smaak met peper en zeezout en warm wegzetten.
9).De garnalen peperen en zouten en op een ovenbakblik leggen en een paar minuten in de oven schuiven tot ze gaan rood kleuren.
2).Bak hierin de prei en de uien, tot de uien glazig zijn geworden en de prei zacht is.
3).Doe dan de citroenschil-rasp er bij met de knoflook en roer dat goed door de uien-prei mix.
4).Nu de rijst er bij en goed blijven roeren tot de rijstkorrels er allemaal glazig uitzien en bedekt zijn met vettigheid.
5).Het glas wijn er bij doen en blijven roeren tot de wijn geheel is opgenomen.
6).Al roerend de bouillon bij de rijst gieten, aan de kook brengen, sluiten met deksel en in de oven schuiven. Dat moet er 30 minuten in blijven.
7).De pan nu uit de oven halen, de rijst los maken met 2 vorken en vervolgens het citroensap er door roeren en de gesnipperde peterselie- en korenaderblaadjes.
8).Testen op smaak met peper en zeezout en warm wegzetten.
9).De garnalen peperen en zouten en op een ovenbakblik leggen en een paar minuten in de oven schuiven tot ze gaan rood kleuren.