KookJij

Rijstsalade met grapefruit en komkommer

Een heerlijk rijstsalade met grapefruit en komkommer recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstsalade met grapefruit en komkommer te bereiden

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen en laat hem afkoelen.Schil de gemberwortel en rasp hem boven een grote kom.Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf boven de zelfde kom.Pers de limoenen uit.Roer het limoensap met de sambal,vissaus en suiker door de gember.Schil de grapefruit dik en verwijder de vliezen rond de partjes.Snijd de partjes in stukken.Maak de komkommer schoon,halveer hem in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten.Snijd de komkommer in dunne plakjes.Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in dunne ringetjes.Pel de sjalotten en snijd ze in flinterdunne ringen.Schep achtereenvolgens de rijst,grapefruit,komkommer,het citroengras en de sjalot door de dressing.Schep de rijstsalade in een schaal en strooi de bieslook en koriander erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst