Recept
« Terug naar recepten
Rijstcrème met sinaasappel en kaneel
PT40M
Rijstcrème met sinaasappel en kaneel
Een heerlijk rijstcrème met sinaasappel en kaneel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstcrème met sinaasappel en kaneel te bereiden
Breng de melk aan de kook met de kokosmelk en 1 kaneelstokje. Roer er de rijst en de suiker door. Laat afgedekt zachtjes garen. Neem van het vuur.
Klop de eidooiers los met 4 el melk, roer ze door de hete rijst. Laat afkoelen, roer af en toe even om.
Verdeel de rijst over 4 kommetjes.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit. Werk de rijst af met sinaasappel, een kaneelstokje en een plukje munt. Bestuif met kaneelpoeder. Lekker lauw of koud.
Klop de eidooiers los met 4 el melk, roer ze door de hete rijst. Laat afkoelen, roer af en toe even om.
Verdeel de rijst over 4 kommetjes.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit. Werk de rijst af met sinaasappel, een kaneelstokje en een plukje munt. Bestuif met kaneelpoeder. Lekker lauw of koud.