KookJij

Recept voor RIJST: Spaanse Gebakken Rijst

De rijst uit Spanje komt vooral uit de delta van de Ebro-rivier,gebied rond Valencia en gebiedje rond Murcia
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Verhit 3 eetlepels rijstolie in de wadjang en fruit hierin aan de uien, knoflook, pimenton, saffraan en lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
2).Doe de rijst er bij en bak en roer net zolang tot alle rijstkorrels bedekt zijn met de olie.
3).Doe de wijn er bij en blijf roeren tot alle wijn weggekookt is.
4).Onder voortdurend roeren de kippenbouillon er bij doen, beetje bij beetje.
5).Wanneer de rijst klaar is om op te dienen er nog even snel wat gehakte korianderblaadjes doorroeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

--->Bij vleesgerechten, kipgerechten, vis- en schaaldiergerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Cheryl,
Je hebt voor het originele recept een rondkorrelige rijst-soort nodig (dat wordt ook wel risottorijst genoemd).De rijst wordt NIET van te voren gekookt.Hij wordt gemaakt zoals een risotto wordt gemaakt.
De langkorrelige rijst neemt niet zo veel vocht op als de rondkorrelige en dus kun je er minder smaakstoffen in kwijt.
Als je gewone rijst gebruikt moet de rijst de dag van te voren worden gekookt en daarna samen gegorengd moeten worden met een soort bumbu waarin de wijn,kip en alle kruiden in zitten.Is een stuk ingewikkelder.
Jan A
cheryl

cheryl zegt:
Moet je de rijst van te voren koken?
cheryl

cheryl zegt:
Kun je het ook met gewone rijst klaarmaken? Want die rijst dat voor dit recept gebruikt moet worden hebben we niet in suriname.