KookJij

RIJST : Nasi Goreng Kol Kembang

Kol kembang =bloemkool
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Nasi Goreng Kol Kembang te bereiden

  1. Begin met de stukken bloemkool in de keukenmachine pulserend te vermalen tot "bloemkool rijst".
  2. We bakken van de eieren 2 omeletjes in de rijstolie en snijden die in fijne reepjes.
  3. We zetten dan de wok op het vuur  en verhitten daarin de kokos olie en de sesamolie met de pancetta en de hamreepjes. De pancetta gaat z'n vet afgeven en dan doen we daarin de uien tot ze glazig zijn geworden. Dan gaat de prei er bij en we bakken door tot de prei slap is geworden. Dan gaat de wortelrasp er bij, de kruiden en de knoflook.
  4. Na dit geheel even te hebben door geroerd kan de trassie er bij en die wordt al roerend goed door het mengsel geroerd. Dan doen we de ketjap er bij en roeren we nog eens flink door.
  5. Door dit ketjap mengsel roeren we vervolgens de "bloemkool rijst". We roeren dit geheel tot de inhoud piepend heet is geworden. Dat zal toch wel een minuut of 3 - 4 in beslagnemen.
  6. Als laatste stap roeren we door de "bloemkool nasi" de omelet en de taugé.
  7. Verdeel over de borden en geef er bv een spiegelei bij, atjar en wat kroepoek. Zet ook sambal klaar voor de liefhebbers.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij warme thee, bier of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst