KookJij

Rijst met citroenmaanzaad-kip en broccoli

Een heerlijk rijst met citroenmaanzaad-kip en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met citroenmaanzaad-kip en broccoli te bereiden

- Snijd de broccoli in kleine roosjes, was ze en doe ze in een pan met wat water. Kook (of stoom) ze gaar.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met zout/peper.
- Was de bosuitjes en snijd klein. Doe ze samen met de rijst en het bouillionblokje (opgelost in water) in een pan. Kook de rijst in ca.15 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaar. Roer evt. tussendoor.
- Verhit wat olie/boter in een koekenpan en roerbak de kipfilet op hoog vuur tot de blokjes aan alle kanten zijn dichtgeschroeid. Zet het vuur lager. Breng op smaak met de salie. Voeg de citroensap, basterdsuiker en ketjap toe, roer erdoor tot de suikerkorrels zijn opgelost. Roer de maanzaad erdoor, breng evt. nog extra op smaak met peper/zout.
- Giet de broccoli af.
- Meng de rijst en kip doorelkaar (de kip bij de rijst, of de rijst bij de kip in de pan).
- Serveer met plakken kroepoek en evt. gebakken uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst