DIEN OP : In een voorverwarmd diep bord een schep rijst doen en die "versieren" met de apart weggezette ui,de tomaat in blokjes,de grof gehakte nootjes en de fijn gehakte koriander
***
ALTERNATIEF : In plaats van lamsvlees varkensschouder gebruiken en de kruiderij iets aanpassen:
--->I.p.v.kardamom doen we steranijs
--->i.p.v.tomaat doen we klein gesneden paprika
--->i.p.v. koriander doen we peterselie
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						RIJST :Gekruide Rijst met Lamsbout
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			RIJST :Gekruide Rijst met Lamsbout
Vele recepten uit de "Amerikaanse" keuken zijn oorspronkelijk afkomstig uit Afrika.De zwarte mensen uit Afrika namen hun gebruiken en eetgewoonten mee naar het land waarnaar ze werden verhandeld.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Familie 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe RIJST :Gekruide Rijst met Lamsbout te bereiden
*Roer door de yoghurt de fijngesnippperde of gepureerde uien en knoflook, de sambal en kerrie Madras en laat de ingredienten goed op elkaar intrekken.
*Roer dan de blokjes lams bout door de "yoghurt-marinade" en laat 1/2 uur tot 1 uur intrekken.Strooi er dan een beetje kosher grof zout op en veel zwarte peper uit de molen
*Intussen de in 1/2 ringen gesneden ui bakken in 125 gram
roomboter in een grote antiaanbak pan.Wanneer de ui mooi goudbruin is de ui uit de pan nemen en apart weg zetten.
*Nu het vlees braden in de achtergebleven gesmolten boter gedurende 15 minuten.Zorg voor bruining aan alle kanten.Dan de rijst er bij en die 5 minuten laten meebakken.Goed roeren,want de rijstkorrels moeten aan alle kanten in het vet zitten.Vervolgens gaan de kruidnagel,kaneel,kardamom,salam ,purut en het tomaten-concentraat er bij en blijf roeren.
*Nu gaat de bouillon bij het mengsel.Breng aan de kook,zet het vuur lager,roer nog even goed door en doe het deksel er op.Zo wordt daarna in een 1/2 uur de rijst gaar gekookt en het vlees doorgegaard.
*Deksel er af en al roerend even laten uitstomen.
										*Roer dan de blokjes lams bout door de "yoghurt-marinade" en laat 1/2 uur tot 1 uur intrekken.Strooi er dan een beetje kosher grof zout op en veel zwarte peper uit de molen
*Intussen de in 1/2 ringen gesneden ui bakken in 125 gram
roomboter in een grote antiaanbak pan.Wanneer de ui mooi goudbruin is de ui uit de pan nemen en apart weg zetten.
*Nu het vlees braden in de achtergebleven gesmolten boter gedurende 15 minuten.Zorg voor bruining aan alle kanten.Dan de rijst er bij en die 5 minuten laten meebakken.Goed roeren,want de rijstkorrels moeten aan alle kanten in het vet zitten.Vervolgens gaan de kruidnagel,kaneel,kardamom,salam ,purut en het tomaten-concentraat er bij en blijf roeren.
*Nu gaat de bouillon bij het mengsel.Breng aan de kook,zet het vuur lager,roer nog even goed door en doe het deksel er op.Zo wordt daarna in een 1/2 uur de rijst gaar gekookt en het vlees doorgegaard.
*Deksel er af en al roerend even laten uitstomen.
                    
limelein zegt: