KookJij

Rijs dessert

Een heerlijk rijs dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: maakt niet uit personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijs dessert te bereiden

Voorbereiding

Suikersiroop:
Voeg water en suiker samen en laat de suiker langzaam op het vuur oplossen in het water.
Kook de rijst met de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer van het vuur af de suiker en de vanillesuiker door de rijst en laat afgedekt de rijst afkoelen.
Snijd de geschilde appels voor de saus in blokjes. Breng de wijn met de kaneel, honing en de suiker stroop aan de kook en laat de appelblokjes een paar minuten pocheren tot ze net gaar maar nog wel heel zijn.
Roer er van het vuur af, desgewenst de gembersiroop door en laat de appelcompote afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

menj

menj zegt:
Mmmm lekker:p Groetjes Marja
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Heeeee echte ouderwetse oma's rijstpudding :p :)Als 't klaar is nog kaneel erover strooien Gaaf ! :):p