KookJij

Ricotta met koffie en bramen

Een heerlijk ricotta met koffie en bramen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta met koffie en bramen te bereiden

Een vers kopje koffie mengen met de helft van de koffielikeur. Hierin de lange vingers stuk voor stuk dopen en in de schaaltjes leggen. In het restje koffie de espressopoeder en de suiker oplossen en dit samen met de tweede helft van de koffielikeur door de ricotta mengen. De koffiericotta uitscheppen over de 4 schaaltjes. Een paar bramen fijn wrijven in een schaaltje en een theelepeltje ervan in het midden van de schaaltjes scheppen. Met de overgebleven bramen de nagerechtjes versieren. In de koelkast laten opstijven (minimaal half uurtje). Eventueel nog wat slagroom eroverheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

poortjam

poortjam zegt:
lekker toetje,
heb er gisteren punten mee gescoord bij mijn gasten.
kooktan

kooktan zegt:
Dag Caroline,
't is inderdaad een heerlijk toetje. Succes en groetjes, Tania
enilorac

enilorac zegt:
Wilde, er nog bij zetten: Groetjes, Caroline, maar had verkeerde toets te pakken. Alsnog, groetjes van mij . .
enilorac

enilorac zegt:
Hallo Tania,
Dit ga ik zeker een keer maken, ziet er heerlijk uit. Komt in mijn favorieten-map :)