KookJij

Ricotta

We wilden tijdens één van onze vacanties in Italie ricotta halen. Onze gastvrouw zei dat dat niet nodig was als we melk en room in voorraad zouden hebben. Dat hadden we en zodoende leerden we van haar dit recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Van Italiaanse vrienden
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta te bereiden

1).Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve het citroensap, en doe dat in een grote pan.
2).Breng dat langzaam aan de kook - al roerend - en laat even door koken.
3).Voeg al roerend het citroensap toe tot het melkmengsel gaat schiften. Roer goed door om de brokken klein te houden.
4).Vouw de doek dubbel in het vergiet of in de zeef en stort de schiftende massa er in.
5).Na 10 - 15 minuten de inhoud van de doek in een kom storten en weer doorroeren.
De ricotta is klaar voor het gebruik. Gebruik er een stevig smakende olijfolie bij, zoals een olie uit Apulie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wij eten thuis de ricotta met olijfolie en sambal Badjak zo op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johannes de vries

johannes de vries zegt:
Wij eten ook iedere dag wel een beetje ricotta aangevuld met andere dingen maar wij kopen ricotta kant en klaar bij de makro. Groetjes