KookJij

Reeragout met appel en rabarber

Een heerlijk reeragout met appel en rabarber recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reeragout met appel en rabarber te bereiden

Snijd het vlees in blokjes en marineer ze gedurende 24 uren samen met de uien, de knoflook, de wijn, de fond, het kruidenbosje, de honing en met peper & zout.
Giet alles af, dep zo veel mogelijk droog en strooi er Mycryo over.
Bak mooi bruin aan en leg het vlees in een ketel.
Ontvet ondertussen de pan en deglaceer deze met de marinade.
Giet de marinade ook in de ketel en laat het geheel gedurende 45 minuten sudderen (het vlees moet zacht zijn).
Giet af en bind de saus met roux.
Leg het vlees vervolgens terug in de saus.
Verwijder het klokkenhuis van de appel en snijd hem in stukken.
Trek met een mesje de buitenste pellen van de rabarber en snijd hem in stukjes.
Bak de appel en de rabarber even in de pan, strooi er wat suiker over, glaceer en houd ze warm.
Schil en snijd de appel voor de puree in stukjes. Stoof ze zacht samen met de uisnippers en de boter. Voeg daar de warme gekookte aardappelen & het ei aan toe. Kruid het geheel met muskaatnoot en peper & zout. Meng ten slotte alles goed door elkaar (onze Noorderburen noemen deze appelstamppot “hete bliksem”)
Lepel wat puree, appel en rabarber in diepe borden en schep er het vlees op. Garneer met bessen, kervel, appelreepjes en pompoendraadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst