KookJij

Reefbiefstuk in bladerdeeg

Een heerlijk reefbiefstuk in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wild gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reefbiefstuk in bladerdeeg te bereiden

Biefstukjes inwrijven met peper en zout. In een koekenpan 50 gram boter verhitten en het vlees in ca. 1 minuut rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen. Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat invetten met de rest van de boter. Champignons wassen en fijnsnijden. Sjalotjes pellen en fijnhakken.
In de bakboter de champignons en de sjalotjes 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is.
Madeira en slagroom toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken. Pan van het vuur nemen.
Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een kom 2 eierdooiers en de paté tot een papje mengen en door het champignon sjalotten mengsel roeren. Aanrecht bestuiven met bloem. Vier plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen en op elk plakje deeg een stukje vlees leggen. Champignonmengsel erover verdelen.
Afdekken met een ander plakje bladerdeeg. Rondom het vlees het deeg met een beetje koud water aan elkaar drukken.
Bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden. Bovenkant met losgeklopt laatste eierdooier bestrijken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 graden en de bladerdeeg pakjes op de bakplaat leggen in het midden van de oven.
De paketjes in ca 20 minuten goudbruin bakken.

Serveertip!
Lekker met Haricots Verts, appelcompote en gebakken krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst