Recept
« Terug naar recepten
Red Velvet, Blue velvet en Black velvet
PT15M
Red Velvet, Blue velvet en Black velvet
Een heerlijk red velvet, blue velvet en black velvet recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Red Velvet, Blue velvet en Black velvet te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng met een garde in een kom de bloem met de cacao, het zout en het kleurstofpoeder.
Doe olie en suiker in de kom van een keukenmachine en klop op middelhoge snelheid.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Schraap telkens de wand van de kom schoon.
Klop het beslag op de laagste snelheid en voeg de siroop en vanille toe.
Voeg dan al kloppend de helft van het bloemmengsel en d ehelft van de karnemelk toe.
Voeg het overgebleven bloemmengsel en de rest van de karnemelk toe.
Klop niet langer dan nodig is.
Meng de dubbelkoolzure soda met de azijn en schep door het beslag.
Klop het beslag nog 20 seconden.
Vul de cupcakevormpjes voor twee derde met het beslag.
Bak ze 30 tot 35 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt
Garneren:
Neem een spatel en bestrijk de cupcakes met roomkaasglazuur (zie eigen recepten).
Bestrooi met wat gekleurde suiker.
Zet de cupcakes voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast, zodat het glazuur stevig kan worden.
Meng met een garde in een kom de bloem met de cacao, het zout en het kleurstofpoeder.
Doe olie en suiker in de kom van een keukenmachine en klop op middelhoge snelheid.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Schraap telkens de wand van de kom schoon.
Klop het beslag op de laagste snelheid en voeg de siroop en vanille toe.
Voeg dan al kloppend de helft van het bloemmengsel en d ehelft van de karnemelk toe.
Voeg het overgebleven bloemmengsel en de rest van de karnemelk toe.
Klop niet langer dan nodig is.
Meng de dubbelkoolzure soda met de azijn en schep door het beslag.
Klop het beslag nog 20 seconden.
Vul de cupcakevormpjes voor twee derde met het beslag.
Bak ze 30 tot 35 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt
Garneren:
Neem een spatel en bestrijk de cupcakes met roomkaasglazuur (zie eigen recepten).
Bestrooi met wat gekleurde suiker.
Zet de cupcakes voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast, zodat het glazuur stevig kan worden.
derbyke zegt: