KookJij

Rabarbertaartje

Een heerlijk rabarbertaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbertaartje te bereiden

Je maakt van een aantal plakjes korstdeeg (op elkaar leggen en uitrollen) een plak van ongeveer een lucifer dik.
Dit leg je op een omgekeerde ovenvaste schaaltje oid zodat je een taartbodem krijgt. op de bovenkant wat gaatjes prikken en het randje netjes afsnijden. Afbakken in 15 - 20 minuten op 200graden(4/5).
Ondertussen de rabarber van zíjn schilletje ontdoen en in stukjes snijden van 5 cm. Opzetten met weinig water en suiker naar smaak en 10 minuten koken(of korter als ze eerder gaar is) stukjes moeten nog heel zijn.
Een custard pudding maken van melk, suiker en custard.
Als de taartbodem is afgekoeld kun je het vullen met de custard en beleggen met de stukjes rabarber, hieroverheen wat tartina gelei en bestrooien met gebrande amandelschaafsel.

Mijn kookverhaal (Chantal Drok)

Ik dacht als rabarber met gele vla zo lekker is kun je er ook een soort vlaai van maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wolfs

Wolfs zegt:
Wat doe je met de hüttenkäse? na het uitlekken wordt hij in het recept niet meer genoemd.
chantald

chantald zegt:
Custard(poeder)heeft een basis van maiszetmeel en vanille. Het geeft een soort puddig samen met melk.
annserruys

annserruys zegt:
lijkt me lekker maar wat is custard
ann serruys

ann serruys zegt:
Lijkt me lekker maar wat is custard??