KookJij

Rabarberkoek

Een heerlijk rabarberkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Oud receptje, van mijn moeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarberkoek te bereiden

Klop de suiker met de 2 eierdooiers en een volledig ei + de boter. Meng er de gezeefde bloem onder en een paar lepels melk. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide vorm en beleg met de in stukjes gesneden rabarber. Laat bakken gedurende ong. 45 min. bij 190 gr. (pas aan uw oven aan) Klop het eiwit tot sneeuw en meng zakje vanillesuiker of wat tagatesse erbij. Zet nog 10 min. in de oven om het eiwit te laten kleuren. Dit op een 50 gr.

Mijn kookverhaal (agnes van goidsenhoven)

Oud receptje, van mijn moeder, gevonden...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

koekaratchee

koekaratchee zegt:
Dank voor de respons Klaasje, ik ben blij dat het lekker was.
Klaasje

Klaasje zegt:
Ik moet zeggen het was heerlijk we hebben er van gesmuld:p
koekaratchee

koekaratchee zegt:
En ik had dit niet onder slank gebak geplaatst..raar...die tagatesse is wel een gezonde suikervervanger..
koekaratchee

koekaratchee zegt:
oei de bereidingstijd is "verdwenen"... maar is in het recept zelf te zien...:o