KookJij

Poolse Pierogie met gehakt

Thuis hielden we altijd een wedstrijdje van wie er de meeste kon wegwerken en gezien het formaat kan ik zeggen dat 45 st. een aardige betonblok veroorzaakt na het verorberen, dus pas op!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Privé recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poolse Pierogie met gehakt te bereiden

Deeg voor Pierogie.

3 glazen bloem (gewone frisdrank glazen)
1 glas gekookt water
1 ei
Bereiding:
Strooi het bloem op het aanrechtblad en maak een kuiltje in het bloem.
Voeg in dit kuiltje 1 ei, voeg gedeeltelijk water in het kuiltje en meng met een vork totdat het aan de vork blijft kleven en kneed het dan goed door elkaar.
Als het deeg gekneed is, snij het dan in 3 delen. Bedek 2 delen met een vochtige theedoek (dit is om uitdroging te voorkomen.) Rol het deeg uit tot een dikte van ± 2 millimeter. Haal dan met een glas die een doorsnee van ongeveer 5 tot 6 centimeter heeft rondjes uit het deeg.
*Zorg voor voldoende meel onder het deeg om aanplakken op het aanrecht of tafel te voorkomen ! Leg het gehakt met een thee-lepeltje, bestrijk met een vinger die je in water doopt een half rondje en vouw dan het deeg dubbel. Druk dan langs de ronde kant met je vingers het deeg dicht. Doe hetzelfde bij de andere delen deeg.
Zet daarna een soeppan met 3/4 water en een beetje zout op het vuur, en wacht tot het water kookt. Doe de Pierogie er in (maximaal 25 stuks) en laat het koken totdat de Pierogie begint te drijven. Leg de Pierogie op een schaal of bord naar keuze en bestrooi deze dan met de uitgebakken spekreepjes en het vet daarvan, leg tevens een kleine portie zuurkool op het bord.

Mijn kookverhaal (Zdenek ...)

Thuis hielden we altijd een wedstrijdje van wie er de meeste kon wegwerken en gezien het formaat kan ik zeggen dat 45 st. een aardige betonblok veroorzaakt na het verorberen, dus pas op! (Goed voor bouwvakkers etc.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.Breukers

A.Breukers zegt:
Heerlijk recept!! Doet mij aan familie en vakanties in Polen denken.... Ga je nog meer Poolse recepten plaatsen???
catsanddogs

catsanddogs zegt:
Website foutje, ik had 1 uur opgegeven ! Misschien moet je 60 invullen i.p.v. 1 uur ? :( Lijkt me vanzelfsprekend dat je in 1 minuut weinig uit je handen krijgt normaal ;)
nico

nico zegt:
bereidingstijd 1minuten :D of moet dat 1uur zijn
Niki

Niki zegt:
lijkt mij een leuke afwisseling van de normale zuurkool maaltijd. Ga het zeker maken.:p
catsanddogs

catsanddogs zegt:
Vreemd genoeg staat het de categorie Diëten en Hoofdmaaltijden hahaha...
Dieet voor bouwvakkers misschien ? :)
cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Een maaltje beton ... leuk privé recept.;)