KookJij

Pompoen-venkel pastei

Een heerlijk pompoen-venkel pastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: internetsite 'lekker tafelen'
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen-venkel pastei te bereiden

Olie verhitten in een pan. Ui en knoflook aanfruiten en glazig laten worden. De pompoen schillen, pitten eruit scheppen en het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden. Bij de venkel het harde hart verwijderen en de rest in stukjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg laten ontdooien.
De pompoen en venkel toevoegen aan het ui-mengsel. Eventueel wat vocht toevoegen en laten sudderen totdat de pompoen zacht wordt (ongeveer 15 minuten).
De bladerdeegplakjes aan elkaar ‘lijmen’ met wat water en uitrollen zodat de lap ietsje groter wordt.
Het bladerdeeg in een kleine springvorm (16 cm Ø) leggen met de flappen over de rand. Het pompoenmengsel kruiden met zwarte peper en de kaas er door voegen. In de springvorm op het deeg leggen, aandrukken en de overhangende flappen deeg weer dichtvouwen zodat de bovenkant van de pastei helemaal gevuld is. 40-45 minuten in de oven plaatsen.
De pastei is het lekkerst als deze ver is afgekoeld. Het is ook bij koude consumptie een verwarmend gerecht.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

De pastei is goed daags tevoren te maken. Zet de pastei dan wel een uur voor gebruik uit de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst