KookJij

Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur)

Een heerlijk pompoen met gember en steranijs (zoetzuur) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Crea Anna
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur) te bereiden

Maak de pompoen schoon en snij in blokjes van ong 2 x 2 cm.
Schil de gember en schaaf deze in dunne plakjes.
Breng de ingredienten, behalve de pompoen, aan de kook.
Voeg de pompoen toe en breng opnieuw aan de kook. Laat dit geheel op een laag vuurtje zo'n 5 - 10 minuten beetgaar worden.
Verwijder de pompoen uit het kookvocht met een schuimspaan en vul de potten. Laat het azijnmengsel nog even opkoken en vul de potten volledig af met de hete vloeistof en sluit ze.
Laat ze ondersteboven afkoelen.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Aangezien er behoorlijk wat pompoenen van ons "kostgrondje" geoogst konden worden, ben ik maar eens wat gaan experimenteren.
Met de kruiden moet je spelen. Mijn motto: tussentijds proeven!

Mocht je het schoonmaken van pompoen een lastig klusje vinden, kun je het schillen makkelijker maken door de pompoen voor 5 minuten in zijn geheel te koken in een grote pan met water.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dank voor het compliment, djuava:D Het is zeker de moeite waard, zo ook de chutney van pompoen;):D
djuava

djuava zegt:
Wat een schitterend recept om de pompoen zo te gebruiken, bedankt:)
Anna

Anna zegt:
Dank u;):D
derbyke

derbyke zegt:
Sluit me aan bij fijnproever :):p;)