Recept
« Terug naar recepten
					
						Pollo alla Caprese
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pollo alla Caprese
Insalata Caprese is een zeer bekend traditioneel Italiaans gerecht. Maar
met deze simpele ingrediënten kun je nog zoveel meer. De authentieke
salade is al vaker inspiratie geweest voor een aantal van mijn recepten. Deze keer ben ik weer een stapje verder gegaan.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pollo alla Caprese te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
 - Kruid kipfilets met de Italiaanse kruiden, zout en peper
 - Verhit een scheut olie in een pan. Braad de kip aan beide kanten goudbruin aan. Leg gebakken kip in een ovenschaal.
 - Bak in de overgebleven olie de gehakte knoflook tot geurig (1 minuutje). Voeg de azijn en bruine suiker toe, roer goed door en laat het geheel indikken tot stroperig.
 - Doe de kip even terug in de pan en wentel hem een paar keer door het glazuur. Leg de kip terug in de ovenschaal en giet het glazuur er gelijkmatig overheen.
 - Verdeel de (hele) tomaatjes rondom de kip en zet de ovenschaal terug in de oven (20-30 minuten).
 - Bedek de kip met plakjes mozzarellakaas zet terug in de oven voor nog eens 5 minuten of tot de kaas is gesmolten is.
 - Garneer met basilicum.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er pasta (pappardelle) en (tomaten)salade bij.
									
                    