KookJij

Pittige marinade met kerrie voor kip

Op deze simpele manier heb ik kippendijen gemarineerd die ik bij bami, nasi of rijst serveer. Simpel maar o zo lekker. Natuurlijk kun je i.p.v. kippendijen ook drumsticks, chickenwings, kipfilet of zelfs speklapjes marineren. De knoflook Edik die ik in deze marinade heb gebruikt is ook erg lekker in een saus of een dressing. Als alternatief voor de knoflook Edik kun je eventueel rijstazijn gebruiken. Gebruik dan de helft en verdubbel de hoeveelheid knoflooktenen. Reken op een marinadetijd van ongeveer 2 tot 3 uur.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige marinade met kerrie voor kip te bereiden

  1. Maak een marinade van de ketjab, kerrie, knoflook Edik, gehakte knoflook en peper & zout en marineer hierin de kippendijen 2 tot 3 uur.
  2. Verhit  vloeibare braadboter in een braadpan of hapjespan en bak hierin de kippendijen rondom aan, pas op door de marinade kan het vlees sneller aanbranden dus keer op tijd om.
  3. Als de kip rondom goed bruin is giet je de overgebleven marinade erbij en zet je het vuur klein.
  4. Laat de kip een half uurtje garen en giet er een beetje water bij, hierdoor krijg je een heerlijke jus.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Niet alleen lekker bij bami, nasi of rijst. Maar ook als borrelhap, op een buffet, bij een stamppot of gewoon als AGV'tje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst