KookJij

Recept voor Pittige Indische rundvleesstoofpot

Een heerlijk stoofpotje, serveer met gekookte aardappels of rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Petra Wiggers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snij het vlees in flinke dobbelstenenen en wentel ze door de bloem. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de Spaanse peper en de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Petra,

Ik heb de bronvermelding aangepast. Onze excuses voor het ongemak.
Dit had inderdaad niet mogen gebeuren.

Vriendelijke groet,
Anna
KookJij.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Beste Marijke Geurts, dit is dus niet jouw recept en ook niet jouw foto, maar een recept dat je hebt "gestolen' van Smulweb.
Dit is een recept dat ik in november 2004 op Smulweb heb geplaatst. Een zelf bedacht recept. Ik vind het niet erg dat je recepten overneemt, maar dan wel heel graag met [b]bronvermelding[/b]. Dit wordt gezien als diefstal en zal ik dan ook doorgeven.
Gerrie Peters

Gerrie Peters zegt:
Tja als je dan toch bijna letterlijk het hele recept kopieert van Petra Wiggers zet dan ook haar als bronvermelding erbij !!
Verder is dit idd. een prima en lekker recept !!
Anna

Anna zegt:
Klopt, Mrs Bean;-)
Ik heb het aangepast in het recept.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Mrs Bean

Mrs Bean zegt:
Wanneer moet de bloem erbij? Ik denk dat het vlees hierin moet worden gewenteld voordat je het bakt?
sandra meijering

sandra meijering zegt:
Ik ga het vrijdag uitproberen dus luitjes jullie horen het maandag wel. Maar het ziet er heerlijk uit.
Gr. sandra:p