KookJij

Pittig ei in glas

Een heerlijk pittig ei in glas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: eating.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig ei in glas te bereiden

Snijd het brood in repen van ongeveer 1 cm breed en 6 à 7 cm lang.
Prik de eieren in met een eierprikker.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout.
Kook de eieren in 5 tot 6 minuten gaar en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
Smelt ondertussen de boter in een pan en leg hierin de broodstaafjes wanneer de boter schuimig is. Laat ze mooi goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pel de eieren en doe ze in een schaal.
Gebruik een keukenschaar om ze in stukken te snijden en verdeel de eieren vervolgens over 4 glazen potjes.
Bestrooi ze met een weinig cayennepeper, zwarte peper, zeezout en gesnipperde bieslook.
Serveer de eieren met de broodstaafjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst