KookJij

Pesto's en tapenade

Een heerlijk pesto's en tapenade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Café Vlaanderen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto's en tapenade te bereiden

Basilicumpesto:
Cutter de basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten en de parmezaanse kaas toevoegen en enkele secondes mee cutteren tot het een mooie pesto is geworden. Op smaak brengen met peper en zout.
Gedroogde tomaten pesto:
Cutter de gedroogde tomaten, basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten, tomatenpuree en de geraspte parmezaanse kaas toevoegen en enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is. Op smaak brengen met peper en zout.
Olijventapenade:
Hak de olijven grof samen met de gedroogde tomaten. Pers het teentje knoflook uit op de tapenade. Kappertjes hakken en ook aan de tapenade toevoegen. Als laatste de olijfolie en de geraspte parmezaan door de tapenade roeren en op smaak brengen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bas

bas zegt:
heerlijk
Liske

Liske zegt:
Hei Doortje, keilekkere receptjes! alleen... wat zijn die garneringen van de foto? Ziet er zo lekker uit... De basilicum&gedr. tomaatje herken ik wel maar de ondergrond en die roze dingetjes?
Dineke Huijser

Dineke Huijser zegt:
Uitproberen!
a jongbloed

a jongbloed zegt:
lijkt me heel lekker om te maken
mirella

mirella zegt:
lekker
Birgit Spelt

Birgit Spelt zegt:
het is inderdaad een heel goed recept en makkelijk tebereiden